Kox' Columns

[Kox' Column 1] [Kox' Column 2] [Kox' Column 3] [Kox' Column 4] [Kox' Column 5]
[Kox' Column 6] [Kox' Column 7] [Kox' Column 8] [Kox' Column 9]


Kox' Column 9

Kox goes commercieel!

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk is Kox' handelsgeest ontwaakt! Hij heeft genoeg van het bedelen om geld, hij gaat het nu zelf verdienen! Hierbij kondigt hij de volgende plannen aan:

  • de online verkoop van T-shirts voorzien van het Kox-Kollum-logo en/of Kox-Kollum-aforismen
  • de online verkoop van Kox-Kollum-pennen, -potloden, -etuis, -puntenslijpers, -geodriehoeken, -agenda's en -gummetjes
  • voor 99 eurocent downloadbare MP3-bestanden waarop te horen is hoe Kox fulmineert tegen de misstanden in de huidige én de antieke samenleving
  • de verkoop van Kox Kollum en Klassieken op CDROM, DVD en BluRayDisc, alle teksten, maar ook beeld en geluid, met als extra 'The making of', huiveringwekkende beelden van Kox' onvoorstelbare werklust, én bloepers en blunders, zoals de hilarische beelden van die keer dat Kox Caesar met ea tikte
  • het aantrekken van een grote sponsor; geloof de geruchten niet! Nee, het gaat echt niet om het Ministerie van Onderwijs, en ook Penthouse en Pentagon worden ten onrechte genoemd. Hierover binnenkort meer!

Inmiddels zijn twee projecten al gestart:

Kox is partner geworden van BOL.com en ontvangt nu provisie over elk via zijn site verkocht boek.

Bovendien voert hij de finale onderhandelingen met Google Ads. Hier gaat het hard tegen hard. Google is natuurlijk de minste niet, maar Kox mag er ook zijn. Zijn site trekt een groot en kapitaalkrachtig publiek, dus advertenties voor exclusieve reizen naar bestemmingen waar nog nooit iemand van gehoord heeft, auto's voorzien van zebraleren bankstellen, maxibar en thuisbioscoop, keukens gemaakt van tropisch hardhout, ivoor en goud, en natuurlijk platina horloges die de tijd in Parijs, Londen, New York, 't Zand en op Krypton aangeven, dergelijke advertenties bereiken op Kox' site precies het publiek waarvoor ze zijn bedoeld. Dus dat mag best wat kosten, en dat gaat het ook doen! Kox laat zich niet Googlelen!

Het is wel jammer dat het zo ver heeft moeten komen. Maar ja, elke maand zijn daar die rekeningen. Het onderhouden van de website KK en K kost handenvol pecunia, en Kox verdient op legale en fatsoenlijke wijze slechts een gering salaris, zoals iedereen.

De grote vraag is nu natuurlijk: gaat de website hieronder lijden? Zal Kox zo veel tijd kwijt zijn met het financieren van zijn magnum opus, dat het opus zelf er nullum van wordt?

Kox roept: NEEN! Over mijn lijk!

Kox gaat minder slapen en meer waken en werken. Een oplossing, die geniaal in zijn eenvoud is en eenvoudig te verwezenlijken: immers, zo ontdekte Kox vorige week, zijn mobiele telefoon beschikt over een wekker!

 

Dit T-shirt is reeds te koop via internet. Kox bedoelt dit soort dingen, maar dan nog leuker.

© Kox Kollum, circa 2010.

Inmiddels (zomer 2021) heeft Kox zijn contacten met BOL.com en Google Ads verbroken. Het leverde vrijwel niets op.