Kox' Columns

[Kox' Column 1] [Kox' Column 2] [Kox' Column 3] [Kox' Column 4] [Kox' Column 5]
[Kox' Column 6] [Kox' Column 7] [Kox' Column 8] [Kox' Column 9]Kox' Column 3

Kox vraagt zich wel eens af, waarom hij avond aan avond aan zijn computer zit te tikken.

Meestal vindt hij het eenvoudigweg leuk. Lekker tikken, zonder al te veel na te denken. Tekstje hier, plaatje daar, effe een link maken, hatsekiedee!

Soms heeft Kox geen zin. Toch gaat hij dan aan zijn scherm zitten en tikt en tikt... Is het plicht of roeping? Is het een neurose? Is het idealisme of een gewoonte, waar hij niet meer van los komt? Van alles een beetje, waarschijnlijk.

Kox wordt vooral gedreven door n gedachte: als hj niet zijn best doet een magnifieke webstek voor de klassieken te maken, wie dan wl? Niet een paar plaatjes en een praatje, niet weer een lijst van links, waarvan er al honderd zijn, geen lappen tekst, waar niemand naar kijkt, nee, een site, die interessant is voor de leek en voor de gevorderde, waar je Latijn kunt leren, waar de Griekse mythologie uitputtend behandeld wordt, waar eindexamenleerlingen hun pensum kunnen bestuderen, waar iedereen met plezier iets kan leren over de klassieke oudheid.

Slaagt Kox waar anderen falen? De tijd zal het leren.

Geldingsdrang en ambitie zijn Kox niet vreemd. Elke hit ervaart hij als een schouderklopje. Per e-mail gemaakte complimenten laat hij zijn hele familie lezen. 'Hate'-mail maakt hem alleen maar vastbeslotener.

Voor Engels-sprekenden is er Perseus. Nederland heeft Kennisnet, bureaucratie, falende ministeries en on-line-euthanasie-adviesburo's. Is er nog hoop?