Klassieken op het internet

Als je informatie zoekt en met de juiste zoektermen rondgoogelt, vind je van alles. Wat je niet gemakkelijk vindt: een Nederlandstalige site over de klassieke talen Latijn en Grieks, met een rijk aanbod van teksten, vertalingen, biografieën, historische beschouwingen, culturele en artistieke varia, mythen en sagen en opiniërende artikelen.

Zo´n site probeert Kox Kollum te zijn.

Om te slagen heeft Kox eigenlijk uw hulp nodig. Hij doet zijn best, het resultaat tot nu toe mag er zijn, maar in zijn eentje redt hij het niet, zelfs niet als hij iedere dag acht uur typt en honderd jaar oud wordt. Bovendien is Kox´visie er slechts één. Hij doet zijn best, maar deze webplek zal uiteraard veelzijdiger lering en vermaak bieden, wanneer u zich er ook mee bemoeit. Stuur een oorspronkelijke tekst, een vertaling, een artikel, een interessante afbeelding op, en Kox publiceert uw bijdrage op deze website.

Help mee, en maak van Kox Kollum en Klassieken een supermegasite!

Tot nu toe zijn bijdragen gepubliceerd van:

John Nagelkerken (vertalingen van Catullus) (Efesische liefdesavonturen van Xenofon van Efesos) (De Mythologische Bibliotheek van Apollodorus)

Geert de Schrijver (vertalingen van Lucretius)

Ben Bijnsdorp (In mei 2024 gaf BB te kennen dat hij met zijn website wilde stoppen. Kox is blij en vereerd, dat hij Bens materiaal mag overnemen. De komende maanden - mei, juni, juli 2024 - zullen de werken van Ben verschijnen in de pagina's van Kox Kollum, met een iets ander uiterlijk, maar met dezelfde inhoud.)

John, Geert en Ben worden hartelijk bedankt!

Stuur alsjeblieft een email met uw bijdrage!U kunt of wilt geen inhoudelijke bijdrage leveren, maar wenst Kox Kollum wél te steunen?
Klik op onderstaande knoop en trakteer Kox op een kop koffie!
Help mee deze website in stand te houden ...

Buy Me a Coffee at ko-fi.com